Zo kan je makkelijk alle informatie vinden in het "Mijn apotheek" menu. Heb je een andere apotheek nodig? Tik dan op "Kies een andere apotheek".
Als u ondanks uw handicap, ziekte of leeftijd zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, zijn er hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer u zonder hulp van anderen naar het toilet wilt kunnen gaan.
De meeste mensen praten er niet over, maar toch is het toiletbezoek een van de gewoonste zaken die we dagelijks doen. Gemiddeld bezoekt ieder mens ongeveer vijf keer per dag het toilet. Vrouwen vaak wat vaker dan mannen. Sommige mensen moeten er ’s nachts ook regelmatig uit om het toilet te bezoeken. Wanneer u niet meer alleen het toilet kunt bezoeken, dan kan dat een reden zijn waarom u niet meer zelfstandig kunt wonen. Er zijn echter hulpmiddelen die het toiletbezoek makkelijker kunnen maken.
Met een paar eenvoudige hulpmiddelen kunt u uw toilet zo aanpassen, dat u hem kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld door steunen aan de muur te bevestigen waaraan u zich kunt vasthouden. Als u moeite hebt met opstaan na een toiletbezoek, zijn er verschillende hulpmiddelen. Zoals een toiletbril met armsteunen, een sta-op-hulp of een frame dat over de toiletpot kan worden geplaatst. Er zijn ook mobiele toiletstoelen, zodat u niet naar de wc hoeft te lopen.
Wanneer u bij het toiletbezoek de hulp van een ander nodig heeft om uw billen af te vegen, dan kan dat een zeer hulpeloos gevoel geven. Gelukkig is er een hulpmiddel waarmee u zelf uw billen af kunt vegen, wanneer u niet zover kunt reiken. Toiletpapier of vochtige doekjes zijn er eenvoudig aan te bevestigen.
Bedlegerige mensen moeten uiteraard net zo vaak naar het toilet als mensen die niet in bed verblijven. Speciaal voor mensen die tijdelijk of langdurig bedlegerig zijn, zijn er bedpannen of urinalen, zowel in modellen voor mannen als voor vrouwen.