Article header

Waarom huilt mijn baby?

Baby’s kunnen nog niet goed communiceren en gebruiken daarom huilen als communicatiemiddel. We zetten de meest voorkomende redenen waarom baby’s huilen op een rij.

Slaap

Als u denkt dat uw kindje vanzelf wel in slaap valt als het moe is, bestaat de kans dat het oververmoeid raakt en onrustig wordt. Let dus goed op slaaptekenen als gapen en in de ogen wrijven en leg de baby dan meteen in bed. Hiermee bent u een huilbui voor.

Honger

Baby’s huilen meestal omdat ze honger hebben. Laat het niet zover komen door op hongersignalen te letten, zoals smakken met de lippen en de handjes in de mond.

Vieze luier

Natuurlijk is het een vervelend gevoel om in een vieze luier te liggen. Gelukkig is er makkelijk wat aan te doen. En wat dacht u van een billendoekje om uw baby helemaal op te frissen?

Buikpijn

Het verteringssysteem van een baby is nog niet helemaal ontwikkeld, waardoor hij last kan krijgen van darmkrampjes of gasophoping. Als een baby vooral na het eten huilerig wordt, is de kans groot dat de huilbui hiermee te maken heeft.

Infacol kan ingezet worden bij buik- en darmkrampjes en is direct vanaf de geboorte te gebruiken.

Geknuffeld willen worden

Baby’s houden ervan om dichtbij hun vader of moeder zijn. Dat is heel gezond, want verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat veel knuffelen en huidcontact belangrijk zijn voor een baby. Niet alleen omdat het fijn is, maar vooral omdat veel knuffelen positieve effecten heeft op de ontwikkeling van de hersenen, het hormoonstelsel en de hechting aan de ouders of verzorgers. Pak uw kindje dus gerust op als hij niet ophoudt met huilen. Houd hem dicht tegen u aan en praat zachtjes of zing een liedje. Misschien was dat net even wat hij nodig had.

Tandjes krijgen

Meestal komen tandjes door als een baby tussen de vier en zeven maanden oud is. Het kan behoorlijk pijn doen, logisch dus dat het tot huilen leidt. Op Service Apotheek zijn verschillende producten te koop ter verzachting van de pijn bij doorkomende tandjes.

Boertje laten

Als uw kindje meteen na het voeden begint te huilen, kan het zijn dat er een boer dwars zit. Probeer hem te laten boeren door hem rechtop tegen uw schouder aan te leggen en zacht over zijn ruggetje te wrijven of te kloppen.

Te warm of koud

Check af en toe of uw kindje niet te veel of te weinig aan heeft en let op gefrummel aan kleding. Ook kunt u in zijn nek goed voelen of hij het te warm heeft. Zijn nekje voelt dan namelijk klam en warm aan. De ideale temperatuur voor een babykamer is overigens achttien graden.

Andere ongemakjes

Koorts, verkouden zijn of een ander kwaaltje onder de leden hebben; het zijn allemaal redenen om het op een huilen te zetten. Als u de oorzaak van het huilen niet kunt vinden, kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. Uw kindje is geschrokken van de kat die langs liep of heeft last van een haar in zijn oog. Zoek naar dergelijke ongemakjes als er geen andere duidelijke reden is om te huilen.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van moeder en kind.