Zo kan je makkelijk alle informatie vinden in het "Mijn apotheek" menu. Heb je een andere apotheek nodig? Tik dan op "Kies een andere apotheek".
Wanneer u slecht ter been raakt, kunt u uw zelfstandigheid behouden door gebruik te maken van een hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij het lopen. Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen verkrijgbaar voor wanneer langdurig zelfstandig lopen (tijdelijk) niet meer gaat.
Wanneer u slecht ter been bent, kunt u een wandelstok gebruiken om het lopen te vergemakkelijken. Er bestaan veel soorten wandelstokken.Ze zijn er bijvoorbeeld van verschillende materialen, in diverse kleuren, in meerdere lengtes, verstelbaar, opvouwbaar en met verschillende handvatten. Er bestaan zelfs wandelstokken met een uitklapbaar stoeltje waarop de gebruiker korte tijd kan rusten. Belangrijk bij de aanschaf van een wandelstok is te letten op de juiste hoogte.
De meest voorkomende krukken zijn de elleboogkrukken. Deze hebben een steun voor de onderarm en worden gebruikt als iemand gewond is aan zijn been of wanneer het been geen gewicht mag dragen.
Een looprek is een hulpmiddel dat veel steun en stabiliteit biedt tijdens het lopen. Looprekken zijn de afgelopen jaren steeds meer vervangen door rollators omdat deze handiger in gebruik zijn. Een looprek moet steeds worden opgetild.
De rollator is een populair hulpmiddel onder ouderen. De basis van een rollator is een looprek met wielen eronder. Een rollator wordt geduwd door de gebruiker tijdens het lopen. De rollator geeft stevigheid en zorgt ervoor dat u flink door kunt blijven lopen, doordat de wielen continu de grond raken. Veel modellen hebben handige accessoires zoals een zitting, dienblad, tas en/of een wandelstokhouder. Let bij de aanschaf van een rollator op de hoogte, het maximaal te dragen gewicht, het soort wielen en de handvatten.