Zo kan je makkelijk alle informatie vinden in het "Mijn apotheek" menu. Heb je een andere apotheek nodig? Tik dan op "Kies een andere apotheek".
Wat als een diabeet door spuitangst niet zelf insuline durft toe te dienen of door prikangst niet zelf de bloedsuiker durft te meten? Over diabetes met prikangst of spuitangst.
Ook diabetespatiënten kunnen een angststoornis of een fobie hebben. Bij hen kan zich dat uiten in spuitangst (angst om insuline te spuiten) en/of prikangst (angst om zelf de suikerspiegel te controleren). Bij ongeveer een procent van de insulinegebruikers komt dit voor. Prikangst en spuitangst gaan niet altijd samen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand wel insuline durft te spuiten, maar niet een vingerprik durft te zetten om de suiker te meten, bijvoorbeeld in verband met het bloed dat dan vrijkomt.
Als iemand zelf niet zijn insuline kan spuiten en/of zijn suiker kan meten, moet iemand uit de omgeving deze dagelijkse zorg op zich nemen. Zo wordt de diabeet erg afhankelijk. Een ander gevolg kan zijn dat door de prik en/of spuitangst de suikerwaardes op kunnen lopen met alle nadelige gevolgen van dien. Het beste is zo snel mogelijk gespecialiseerde hulp in te schakelen wanneer het prikken en/of spuiten niet gaat.
Het is het beste om zo snel mogelijk gespecialiseerde hulp in te schakelen wanneer het prikken en/of spuiten niet gaat.
De InsuJet™ is een naaldloos toedieningssysteem voor insuline dat door de huid heen (transdermaal) de insuline toedient. Het werkt op basis van druk. Doordat de straal insuline nog dunner is dan een naald, is de toediening van insuline met de InsuJet™ vrijwel pijnloos.
In ons assortiment vindt u deskundige informatie over diabetes en bijbehorende producten.