Samen op zoek naar meer lucht bij astma en COPD

Geplaatst op 4-10-2024
Samen op zoek naar meer lucht bij astma en COPD

Het inhaleren van longmedicijnen lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Er zijn vaak wel 10 stappen nodig voor een goede inhalatie. Bij het niet goed inhaleren, werken de medicijnen minder of helemaal niet. Hierdoor kunnen de longklachten erger worden. Zo raakt de gebruiker bijvoorbeeld sneller buiten adem of krijgt deze vaker een longaanval. En zo’n longaanval kan echt traumatisch zijn, dat wil je voorkomen!

Om goed te blijven inhaleren, is herhaling van de uitleg belangrijk. Kleine fouten sluipen er soms in. We weten dat meer dan 75% niet goed inhaleert! Daarom adviseren we gebruikers van longmedicijnen om ons minimaal 1 keer per jaar mee te laten kijken bij het inhaleren. Tegelijk kijken we dan of de medicijnen nog passen. En geven we  extra tips en adviezen; alles om de last van de ziekte te verkleinen.

Wij roepen gebruikers van inhalatoren op een inhalatiecheck te laten doen in de apotheek. Hiermee helpen we mensen die longmedicijnen gebruiken beter te inhaleren en voorkomen we dat longklachten erger worden.

Een afspraak maken voor een inhalatiecheck kan online via https://afspraak.serviceapotheek.nl of neem contact met ons op via 0342-412182 of info@apotheekbarneveld.nl

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Jouw apotheker

Mw. A.C. Muuse

Mw. A.C. Muuse

BIG-nummer: 79924162117