Probiotica van Metagenics

Geplaatst op 8-10-2024
Probiotica van Metagenics

Waarom Bactiol®?

Maar liefst 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in onze darmen. Het is dus absoluut noodzakelijk om ze gezond te houden. Bactiol® helpt de darmfunctie (braambesextract) te ondersteunen en de weerstand (vitamine D) op te bouwen. Het is een merk met unieke eigenschappen. 

Stamspecifieke bacteriën, overeenkomstig de leeftijd waarvoor het wordt aanbevolen

Het microbioom van kinderen, volwassenen en senioren is anders samengesteld. Het Bactiol®-gamma is hierop afgestemd en bevat in functie van de leeftijdscategorie de juiste stamspecifieke bacteriën: L. rhamnosus LGG®, B. lactis BB-12®, L. acidophilus NCFM®, B. lactis Bi-07, B. lactis Bi-04, L. paracasei Lpc-37 of B. lactis HN019.

Eenvoudig in gebruik

De hoge dosering in Bactiol® zorgt voor een gebruiksvriendelijke inname: in de meeste gevallen volstaat 1 inname per dag. 

Maagzuur- en galzoutresistent

Levende bacteriën zijn slechts efficiënt als ze de zure omgeving in de maag kunnen overleven. De gebruikte stammen in Bactiol® zijn resistent tegen maagzuur en gal. Ze overleven in belangrijke mate de doorgang door de maag en dunne darm.

Geen gekende neveneffecten

Bactiol® heeft geen gekende neveneffecten. 

Allergenenvrij

Bactiol® is lactose-, soja- en glutenvrij.

  • Mini: 6 druppels per dag. Bv. bij antibioticakuurtjes, krampjes, stoelgang problemen, eczeem
  • Junior (kinderen tussen 3 en 12 jaar): 1 a 2 kauwtabletten per dag. Bv. bij antibioticakuur, moeilijke stoelgang, bij griep en verkoudheid, oorontsteking
  • Volwassenen Bactiol Plus: Voor de natuurlijke weerstand, verkort de verkoudheid en griep, opgeblazen gevoel, transit, darmkrampen, prikkelbare darm, seizoensgebonden allergie, eczeem, acné, psoriasis, blaasontsteking, vaginale schimmelinfectie. 1 capsule per dag.
  • Easy: Bij moeilijke stoelgang, verbeterd de peristaltiek en zorgt voor een betere weerstand, start met 2 capsules, daarna 1 per dag
  • Duo:* Antiobiotica gerelateerde diarree: voorkom diarree en start meteen tijdens de kuur met Bactiol duo met 1 capsule. 

*Acute diaree, reizigersdiarree, buikgriep: vanaf 2 jaar: 1 capsule (mag open gemaakt worden). Vanaf 12 jaar: 2 capsules. Kan ook tijdens vakantie preventief gebruikt worden om diarree te voorkomen.

  • Complete: Darmcomfort. Bij aanhoudende ongemakken. Ondersteunt het volledige darmtraject. Bijvoorbeeld bij prikkelbare darmsyndroom.

Vraag ernaar in de apotheek en kijk samen met ons welke variant voor u geschikt is.

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Jouw apothekers

T. Hartman

BIG-nummer: 79911929817

B. van Genugten

BIG-nummer: 69060689717

J. ten Ham

BIG-nummer: 39043775417