Benzomoe

Geplaatst op 9-9-2024
Benzomoe

Met het Benzomoe project willen de zorgverleners aandacht vragen voor de nadelige gevolgen van langdurig gebruik van slaapmedicatie en de mogelijkheid het gebruik hiervan af te bouwen of zelfs te staken. Deze middelen kunnen namelijk nadelige effecten hebben, zoals gewenning, slaperigheid overdag, negatieve invloed op het reactievermogen en verhoogd risico om te vallen. 

Dit afbouwen dient geleidelijk te gaan zodat uw lichaam kan wennen aan de nieuwe situatie. U kunt tijdelijk last krijgen van ontwenningsverschijnselen zoals onrust en slecht slapen, het is dan nodig om even vol te houden want deze verschijnselen verdwijnen na verloop van tijd vanzelf.

Het blijkt dat mensen die het gelukt is het benzodiazepine-gebruik te stoppen, zich prettiger voelen dan toen zij de middelen nog gebruikten. Wij bieden u ondersteuning aan bij het afbouwen van deze medicatie.

Meer informatie kunt u vinden op www.thuisarts.nl/slaapproblemen of www.zorginkortenhoef.nl. Ook voor slaap- en ontspanningsadviezen verwijzen wij u naar www.zorginkortenhoef.nl. Wij nodigen u van harte uit om samen met uw huisarts, apotheker en praktijkondersteuner GGZ een plan te maken om het benzodiazepine-gebruik te verminderen of te stoppen. U kunt hiervoor contact opnemen op met uw huisarts of apotheker.

Jouw apothekers

HA Kuijper-Tissot van Patot

BIG-nummer: 99044986117

M van Haaften

BIG-nummer: 69927257117

NMM Oostrom-Voermans

BIG-nummer: 79910883917

MWR Janssen

BIG-nummer: 29933575017

ES Ruiter

BIG-nummer: 19918050517